Na Laurens Buijs is de 25-jarige Turks-Nederlandse moslima Aylin Fakili de volgende die haar functie kwijtraakt vanwege haar anti-woke mening.
Fakili werkte sinds februari als videoproducer bij het radiostation FunX, onderdeel van de NPO. Als influencer laat ze zich in haar filmpjes op TikTok, met 40.000 volgers, uit over diverse onderwerpen, zoals de coronamaatregelen, hedendaags feminisme, transgender-activisme, woke, chemtrails, etc.
In plaats van blij te zijn dat een jonge moslima nu eens hetzelfde zegt als die witte rechtse wappies en complotdenkers, gingen bij de 'inclusieve' en 'diverse' Publieke Omroep alle alarmbellen af over haar controversiële ideeën.
Aylin over inclusief en divers: “Maar dat geldt dus niet voor afwijkende, niet-woke meningen. Maar mijn opvattingen vallen toch ook onder diversiteit?”
Ja, natuurlijk vallen haar opvattingen daar ook onder. Maar die zijn voor de NPO te rechts en te conservatief, te afwijkend ten opzichte van de mainstream. En daarmee houdt het dan ook op met de diversiteit en inclusiviteit van deze omroep.
“Collega’s zouden zich bij mij niet veilig voelen”, zegt Aylin, terwijl ze met iedereen goed overweg kon. Ook op haar werk was geen enkele kritiek.
En daar verbaas ik me nou zo over. Wat is dit voor complete kolder? Je hebt een collega die een andere mening heeft dan jij en die daar ook voor uit durft te komen. Wat is daar nou voor bedreigends aan? Bedreigend is het wanneer collega’s je pesten, uitlachen, of ongepast gedrag vertonen. Ja, dát is bedreigend. Maar niet wanneer iemand ergens ‘anders’ over denkt. Daar is toch niks mis mee? Collega’s die zoiets bedreigend vinden vind ik een stelletje mietjes die een alleszins onvolwassen gedrag vertonen, en die daar op deze manier ook nog eens in worden gesterkt door hun werkgever. Bah!
“Ik begreep altijd dat Nederland zo’n tolerant land is; om vervolgens gestraft en geschoffeerd te worden bij de Publieke Omroep, omdat mijn levensvisie niet overeenkomt met die van een kleine minderheid. Dat vind ik een heel verdrietige en enge ontwikkeling", aldus Aylin.
Nederland wordt op deze manier steeds meer onleefbaar. Pas op je woorden, ook op sociale media. Want je wordt om het minste geringste in de hoogste boom gehangen. En je bent voorgoed besmet. Al doe je nog zo je best, je kunt het voortaan wel vergeten. En dat is met recht een enge ontwikkeling. Dit is pure dictatuur. Er waren collega's van Aylin die het wel met haar eens waren, maar die dat niet in het openbaar durfden te zeggen.
Ik wens Aylin sterkte en wens haar verder succes bij het vinden van een nieuwe functie.
Wederom een groot compliment aan Wierd Duk voor zijn geweldige verhaal in De Telegraaf.
Reactie plaatsen
Reacties