Het Laatste Avondmaal

Gepubliceerd op 1 augustus 2024 om 17:34

Morgen is het een week geleden dat de openingsceremonie van de Olympische Spelen in Parijs plaatsvond.

Er is al veel geschreven over dit godonterende en satanische spektakel.

Ik dacht: wat moet ik nu nog hieraan toevoegen? Het blijft mij echter bezighouden. Ik vond het schokkend. Dus mijmer ik nu wat.

 

Vlak voordat Christus zou gaan lijden en sterven stelde Hij het Heilig Avondmaal in. Het was eigenlijk de laatste viering van het oudtestamentische Pesachmaal en tegelijk het eerste nieuwtestamentische Avondmaal.

 

Hierna zou Christus gaan lijden en sterven. Als je even op je in laat werken hoe bitter dit is geweest, vervult de spot van de openingsceremonie je met nog meer weerzin.

 

Op de afbeelding boven het bekende schilderij van Leonardo da Vinci, genaamd ‘Het Laatste Avondmaal’, prijkt een spotprent. Jezus en Zijn discipelen zijn vervangen door een stel drag queens, samen met een langbaardige man, gekleed als een smurf die werd onthuld op een zilveren dinerschaal. In het midden een vrouw die Jezus moet voorstellen. Op enkele foto’s is te zien dat een van de “discipelen” zijn geslachtsdeel onder zijn boxershort laat uitkomen. De goddeloosheid en vunzigheid ten top.

 

De organisatie van de Olympische Spelen probeerde de tolerantie van de gemeenschap te vieren: “Wij denken dat we die doelstelling hebben bereikt. Als mensen dat als aanstootgevend hebben ervaren, dan spijt dat ons echt.”

 

Wanneer het niet om zoiets verschrikkelijks ging zou ik om zo’n excuus hartelijk moeten lachen. De kolder ten top.

 

Natuurlijk wist men dat miljoenen mensen zich hieraan zouden ergeren, maar dat kon de organisatie niets schelen. Dat Frankrijk een overwegend katholiek land is - waarin zondag aan zondag in diverse kerken de dood van Christus wordt herdacht - blijkbaar ook niet. Nee, de tolerantie van de gemeenschap moest worden gevierd. En dan is alles geoorloofd.

Het christendom en het christelijk geloof worden compleet belachelijk gemaakt. Het heilige kan dan worden ingeruild voor satanisme.

 

Stel je eens voor dat men zoiets had bedacht over de profeet Mohammed en de islam, dan zou Europa inmiddels in lichterlaaie hebben gestaan, met vele doden tot gevolg.

 

Maar het christendom ziet men als een verdwijnende religie. Als een nachtkaars die opbrandt. Dus mag je daar de spot mee drijven.

De doelstelling is bereikt volgens de organisatie. Dit is onze nieuwe samenleving. Wen er maar aan. Je hebt het maar te tolereren.

 

Christus ging de weg van het bittere lijden en sterven vanwege onze zonden. Daar getuigt het Heilig Avondmaal/de Heilige Eucharistie van. Daar kun je alleen maar met eerbied en diep ontzag over nadenken.

En iedereen die in deze Christus gelooft zal eeuwig leven. Dat geldt ook voor de mensen die aan deze goddeloosheid hebben meegedaan. Als ze zich bekeren geldt ook voor hen dat het bloed van Christus reinigt van alle zonden.

 

Dan nog iets. Tijdens de ceremonie werd ook een gouden kalf in het midden van het podium aanbeden. Het verwijst naar een verhaal uit de Thora/het Oude Testament van de Bijbel. De Israëlieten waren onderweg van Egypte naar het Beloofde Land. Mozes, hun leider, was in opdracht van God de berg Sinaï opgegaan. Hij ontving daar van God de stenen platen waarop de 10 geboden waren gegraveerd. Omdat hij zo lang wegbleef werd het volk ongeduldig. Ze vroegen aan Aäron, de broer van Mozes en hogepriester, om goden te maken die vóór hen uit zouden gaan. Want ja, waar die Mozes bleef begreep niemand. Misschien kwam hij wel nooit meer terug.

 

Aäron gaf bevel dat iedereen zijn of haar gouden oorringen moest inleveren, waar hij met een beitel een gouden kalf van maakte. Toen het klaar was riep het volk, in reidans voor dat gouden kalf: ‘Israël, dit is je god, die je uit Egypte heeft geleid!’

(Het verhaal kun je lezen in Exodus 32).

 

Om mensen in Parijs voor een goden kalf te laten dansen, maakt het satanische van deze openingsceremonie helemaal compleet.

 

Iemand schreef: ‘Dit zijn de laatste Olympische Spelen die we gaan zien. Ze hebben zelfs de Olympische vlag ondersteboven gehesen.’

 

Raisa Blommestijn vatte het terecht samen: ‘De ondergang van de westerse beschaving in één beeld’.

 

#LaatsteAvondmaal #OlympischeSpelen #Paris2024 @rblommestijn

 

 

 

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.