Arnold of Raisa

Gepubliceerd op 10 augustus 2024 om 12:06

Al vanaf de oprichting van Ongehoord Nederland ben ik lid. Met veel plezier kijk ik op dinsdag- en donderdagmiddag (uiteraard niet in de zomermaanden, want dan is er een verplichte stop) naar het programma Ongehoord Nieuws.

 

Eindelijk een frisse kijk op het nieuws, zonder links geleuter. Waar mensen worden uitgenodigd die nooit mogen plaatsnemen bij de mainstream talkshows. Daar hoeven ze overigens ook niet rouwig om te zijn, want oud-politicus Theo Hiddema bad eens:

 

“Och HERE verlos ons van de aanblik van het onbenul, het eindeloos vertoon van gewichtloze gewichtigdoeners en het pralen met neppe emoties. Laat met Uw bliksem alle talkshowtafels in vlammen opgaan.”

 

Je zult maar net zijn uitgenodigd op het moment dat Hiddema’s gebed wordt verhoord.

 

Soms zat ik weleens met kromme tenen te kijken naar ON: ‘o, als dit maar niet de laatste uitzending is…’ dit accepteert de NPO niet. Zoals je weet heeft die ook heel wat moeite gedaan om de stekker uit ON te halen, wat hen tot op heden nog niet is gelukt.

 

Ja, en toen gebeurde het. Als donderslag bij heldere hemel, althans voor de leden, moest Raisa Blommestijn van het toneel verdwijnen. Wat was ik kwaad en teleurgesteld. Wat een rotstreek.

Want ik was en ben nog steeds een enorme fan van haar. Gezien de reacties op X was ik niet de enige die het hier totaal mee oneens was. Er werd opgeroepen om te bedanken als lid. Ik zat startklaar om hier gehoor aan te geven. En toen dacht ik ineens: niet doen, misschien komt het ooit nog goed en komt zij terug.

 

Trouwens, ook ik liet me niet onbetuigd en twitterde Arnold Karskens dat hij zelf maar moest ophoepelen. Wat verbeelde hij zich? Waarom mocht Raisa zich niet uiten op X zoals zij wilde? Dat was toch háár mening? Ze twitterde toch op persoonlijke titel en niet namens ON?

 

En nu is het zover. Karskens is door het bestuur op non-actief gesteld en zie daar, Raisa komt gewoon weer terug.

 

Karskens veegt z’n straatje schoon. Maar daar ben je er niet mee. Eerlijk is eerlijk, hij was een uitstekende oorlogsjournalist, maar daarom ben je nog geen geschikte voorzitter van een omroep. Beschuldigd van intimidatie, seksisme, grootheidswaanzin en beperking van de vrijheid van meningsuiting. Wat er allemaal van waar is weet ik niet.

 

De Telegraaf meldde op 6 augustus: ‘Ongehoord Nederland zakt diep weg in crisis’. Melding wordt gemaakt van kamp-Arnold en kamp-Raisa.

 

Nou, van twee kampen heb ik geen goede herinneringen. In hoeveel kerken heb ik al niet meegemaakt dat het ene deel voor ds. Huppeldepup was en het andere deel voor ds. Pieperdepiep. Uiteindelijk plofte de hele goegemeente in elkaar. Ik hoop echt dat dit niet het geval is met ON.

 

Tom de Nooijer, jij blijft toch wel hoop ik. Je bent een prima presentator die mensen in ieder geval laat uitpraten. Je kunt samen, of om en om met Raisa, de nieuwsshow presenteren. De hartsvriendin van Raisa, Eva Vlaardingerbroek, zal vast en zeker af en toe weer aanschuiven. En wat zij zegt snijdt hout.

 

Hélène Hendriks kon deze week in De Oranjezomer niets over ON zeggen, want ze had er nog nooit naar gekeken. Gelukkig was er een of andere oelewapper die wist te vertellen dat ‘het een clubje is dat programma’s maakt voor anderhalve man en dat ze niet willen samenwerken met andere omroepen’. Nou, dan ben je wel goed geïnformeerd. De nieuwsshow wordt door duizenden mensen bekeken - rechtstreeks of later - en de andere omroepen willen gewoon niet samenwerken.

 

Arnold Karskens, ik raad je aan om de strijdbijl te  begraven en lekker van je pensioen te gaan genieten. Breek de mooie omroep die je 5 jaar geleden oprichtte, niet af. Dat zou verlies zijn voor rechts en winst voor links zijn. En dat is ongehoord.

Het magazine dat zou uitkomen t.g.v. het 5-jarig bestaan, onder de titel Arnold, kan nu de titel Raisa krijgen. Aan haar foto valt meer te bewonderen dan aan die van een ouwe kerel met een kale kop. Dat laatste geldt trouwens ook voor mij.

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.